donderdag 23 juli 2009

ZOEKTOCHT

Sander heeft er volgens mij nooit een geheim van gemaakt dat als hij zou roken -iets dat hij helaas niet doet- hij Gauloises Blondes zou roken. Het blauwe pakje met de helm met vleugels aan weerszijden. Een Asterix helm. Of eigenlijk heeft Asterix een Gauloises helm. De Galliërs, ook in dat kleine dorpje dat moedig weerstand bleef bieden aan de overweldigers, droegen waarschijnlijk geen vleugels aan hun helm. De sigaretten waren er eerder dan de strip en de makers konden niet om zo’n groot nationaal symbool als het sigarettenmerk heen. Vandaar.

Zo’n verhaal maakt het om gerookt te worden. Dit is echter niet de enige redenen. Gauloises straalt het uit. Meer kan ik er niet van maken. Wel minder. In Frankrijk schijnt Gauloises juist niet koel te zijn, maar dat maakt niet uit, want we zijn in de Nederlanden. Het land waar de kleine blonde Galliër nog nooit is geweest.

Er is ook een redelijke kans dat hij, de hoofdpersoon en held van dit blog, zijn eigen filtersigaretten zou maken. Eigen hulzen, eigen tabak en zo’n machtig mooi rats apparaat. Een bijkomend voordeel is dat dit blijkbaar een goedkopere manier is van sigaretten voorziening. Maar ach, voor dat argument heeft hij zich nog nooit laten strikken. Bovendien zou hij dan een prijzig opbergblikje met ingegraveerde initialen aanschaffen. Nee. Het ware argument van zelfgefabriceerde filtersigaretten is dat je voordat je zo’n rakker opsteekt, altijd eerst drie of vier keer met je sigaret (het verlengde van je hand, je zijn) op de tafel of je sigarettenblikje moet tikken. Als voorspel voor het genot.

Een sigaret zou hem intens goed staan. Als hij cowboy was zou Sander overigens Camel roken. Uiteraard uit zo’n zacht pakje. Misschien zelfs een Zippo.

Waarom hij dat zou doen is simpel. Daarom.

wordt vervolgd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten