vrijdag 3 juli 2009

EEN ZOMER VOL VIEUX

Nu de zomer is aangebroken zit het terras goed vol. Het terras bevindt zich onder een afdak dus een zonnebril is niet nodig. Daar zit je dan op het terras met je overbodige zonnebescherming. Vaak ook nog een RayBano. De oplossing die zowel de mannen en vrouwen van het terras hier op hebben gevonden is simpel maar doeltreffend: men steekt de bril in het geblondeerde haar, of wat daar nog van over is. Aan het einde van menig avond, wanneer zonnebrillen echt niet meer nodig zijn, arriveert hij.

Oude verwarde man.

Zijn fiets zet hij voor zijn tafeltje vlak bij de ingang. Achterop onder zijn snelbinders zes halve liter blikken Albert Heijn Pilsner. Hij draagt een zwarte pyjamabroek met daarboven een lichtblauw colbert. Hij bestelt een Vieux. Onder dat colbert draagt hij niets. Dit doet hij voor de lady’s denk ik. Na de derde Vieux worden de dingen anders. Het draait tenslotte om de dingen. De man loopt naar de meisjes aan de bar. ‘Jij bent lelijk’, en wankelt verder naar het toilet rechts achter. Na nog wat drankjes en gesprekjes met andere gasten steekt hij een joint op. De ober in het zwart loopt rustig op hem af. De man begint te schelden. Iets over de Maffia, met rust laten en oprotten. De ober blijft staan. De avond loopt bijna tegen zijn einde.

‘Het is allemaal Maffia hier!’

‘Dat heeft weinig te maken met deze situatie, er mag hier niet geblowd worden.’

‘Pisnicht!’

De oude beschonken man, waarvan zijn wallen doorlopen in de groeven rond zijn mond, wordt naar zijn fiets geholpen en verdere toekomstige toegang tot het terras ontzegt.
Dit ritueel herhaalt zich al enige tijd. Ik hoop hem volgende week weer te treffen daar vlakbij de ingang in zijn lichtblauwe colbert. Man zonder verhaal, maar met fiets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten